[THPS2][PC] Cumulative patch (Widescreen, FPS unlock, etc.)

General discussion about modding in all thps games.
Catar4x
Posts: 57
Joined: Sat Nov 24, 2012 4:39 pm
Contact:

Re: [THPS2][PC] Patching stuff WIP

Postby Catar4x » Tue Aug 09, 2016 12:15 am

Thank you.

Great update! The track title is very hard to read on high fps, animation is too fast.
You mentionned the ability to add new tracks, is there a way to encode my own music in .dat with something ?
Does THPS2 tracklist.ini can read other music format than .dat?
Demo
Posts: 428
Joined: Mon Aug 15, 2011 2:20 pm
Contact:

Re: [THPS2][PC] Patching stuff WIP

Postby Demo » Tue Aug 09, 2016 12:52 am

Catar4x wrote:Thank you.

Great update! The track title is very hard to read on high fps, animation is too fast.
You mentionned the ability to add new tracks, is there a way to encode my own music in .dat with something ?
Does THPS2 tracklist.ini can read other music format than .dat?


yeah, it's not the best solution for the title, but it's the only one working properly at the moment.

that .dat is actually just renamed .bik and you can encode music in bik using rad game tools.
it was discussed once over here:
http://thps-mods.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=4996

in fact, you can keep your converted files as bik and just write it in tracklist.ini as is. you can also use subfolders.
so this line: thps3/chilis.bik
leads to: <thps2>\music\thps3\chilis.bik
taufan99
Posts: 13
Joined: Wed Aug 03, 2016 8:09 am
Contact:

Re: [THPS2][PC] Patching stuff WIP

Postby taufan99 » Tue Aug 09, 2016 12:07 pm

Does the new version support the Korean release now?
Catar4x
Posts: 57
Joined: Sat Nov 24, 2012 4:39 pm
Contact:

Re: [THPS2][PC] Patching stuff WIP

Postby Catar4x » Tue Aug 09, 2016 4:00 pm

taufan99 wrote:Does the new version support the Korean release now?

Replace the game exe by the usa one else.
taufan99
Posts: 13
Joined: Wed Aug 03, 2016 8:09 am
Contact:

Re: [THPS2][PC] Patching stuff WIP

Postby taufan99 » Tue Aug 09, 2016 4:30 pm

Catar4x wrote:Replace the game exe by the usa one else.

Well, okay then.
Catar4x
Posts: 57
Joined: Sat Nov 24, 2012 4:39 pm
Contact:

Re: [THPS2][PC] Patching stuff WIP

Postby Catar4x » Wed Aug 17, 2016 10:23 pm

Wonder if is it possible to set up the 360 d-pad in the cfg file?

I'm asking a little feature:
- When THPS1 is started, the game look for tracklist-thps1.ini and load it if exist else load by default thps2 tracklist.ini
So it could be possible to have different tracklist for each games (thps3/4/mat hoffman), that would be cool

Here's the THPS1 USA OST (from Dreamcast files) converted in "perceptually lossless" (still lossy at the end) from the old version of RAD Video Tools on Windows XP (+tracklist.ini) :
Download
Demo
Posts: 428
Joined: Mon Aug 15, 2011 2:20 pm
Contact:

Re: [THPS2][PC] Patching stuff WIP

Postby Demo » Wed Aug 24, 2016 8:38 pm

http://levelmod.webatu.com/misc/th2patch_v3rc2.7z
http://levelmod.webatu.com/misc/skaters.7z

- hooking dinput.dll now, this way it does't require to edit exe and doesn't interfere with windowed ddraw proxy. before installing, disable DLL in the old launcher, or just restore smaller exe.
- found out that built in profile allows up to 4 style slots, so most skaters now have style C/D for th3/4 skins
- added newtex short name for every level, just in case.
- tracklist filename is now stored at 0x521168

for custom soundtracks you can add something like this to your userpatch.ini:

Code: Select all

[THPS1]
0x00521168=patch/tracklist_th1.ini*

[THPS2]
0x00521168=patch/tracklist_th2.ini*

[THPS3]
0x00521168=patch/tracklist_th3.ini*


in fact latest rad video tools on win7 gets the job done.
didn't check dpad yet. I guess they just hardcoded sticks there.
Catar4x
Posts: 57
Joined: Sat Nov 24, 2012 4:39 pm
Contact:

Re: [THPS2][PC] Patching stuff WIP

Postby Catar4x » Wed Aug 24, 2016 11:11 pm

Ok, thanks for the custom soundtrack!

I have a freeze at character selection when I enable the addional skaters styles.

Here's the log:

Code: Select all

UnLoading GTricks
      Shell Screen: 0 - MAIN_MENU
   TEX too big. Better be used by D3DSprite...
      Shell Screen: 1 - SKATER_SELECT
mBoardChecksum = 4a74e947
   TEX too big. Better be used by D3DSprite...
      PCopen of data\ba3.psh failed

      PClseek with fd = -1

      PClseek with fd = -1

ASSERT!: H:\TonyHawk\Pc2\fileio.cpp(978):   PClseek failed for ba3.psh, size -1, error -1
ASSERT!: H:\TonyHawk\Pc2\Spooler.cpp(328):   file ba3.psh not found
ASSERT!: H:\TonyHawk\Pc2\mem.cpp(1151):   size exceeds 28 bit range

There is BA3.PSH in my data folder from the zip (uppercase error?)
Demo
Posts: 428
Joined: Mon Aug 15, 2011 2:20 pm
Contact:

Re: [THPS2][PC] Patching stuff WIP

Postby Demo » Thu Aug 25, 2016 9:01 am

check if your DATAPATH in cfg is correct.
Last edited by Demo on Thu Aug 25, 2016 2:14 pm, edited 1 time in total.
Catar4x
Posts: 57
Joined: Sat Nov 24, 2012 4:39 pm
Contact:

Re: [THPS2][PC] Patching stuff WIP

Postby Catar4x » Thu Aug 25, 2016 12:44 pm

Thanks, fixed!
There is only the C style of Bob Burnquist freezing the game at selection.
Demo
Posts: 428
Joined: Mon Aug 15, 2011 2:20 pm
Contact:

Re: [THPS2][PC] Patching stuff WIP

Postby Demo » Thu Aug 25, 2016 2:17 pm

so i guess i missed that one

burnq4.7z
(25.64 KiB) Downloaded 36 times
Kalan
Posts: 1
Joined: Sun Sep 04, 2016 9:18 pm
Contact:

Re: [THPS2][PC] Patching stuff WIP

Postby Kalan » Sun Sep 04, 2016 9:21 pm

I must have missed something but I don't get any text in the games main menu when using the patch launcher. It's just a blank wheel. You can spin it and sound plays but you can't see what option is currently selected. What am I doing wrong?
_ENunn_
Posts: 104
Joined: Fri Apr 04, 2014 12:21 am
Location: Providence, KY, USA
Contact:

Re: [THPS2][PC] Patching stuff WIP

Postby _ENunn_ » Sun Sep 04, 2016 10:26 pm

Kalan wrote:I must have missed something but I don't get any text in the games main menu when using the patch launcher. It's just a blank wheel. You can spin it and sound plays but you can't see what option is currently selected. What am I doing wrong?


As far as I know that's something with the widescreen. Not really sure.
ENunn: Tony Hawk player, YouTuber, singer (kinda), actor (kinda), Fake Radio DJ, teenager, gamer.

Playing TH Games for 10 years.

Twitter: @EthanNunn

YouTube channel (Main): https://www.youtube.com/spiderlaker54321
YouTube channel (Gaming): https://www.youtube.com/ENunnGaming

History of Me Playing TH Games (with commentary):
https://www.youtube.com/watch?v=6CjYGbHghRE
quazz
Posts: 185
Joined: Sat May 01, 2010 5:57 pm
Contact:

Re: [THPS2][PC] Patching stuff WIP

Postby quazz » Mon Sep 26, 2016 11:57 pm

Not sure if it was explicitly ever mentioned in the first post, but the main menu wheel graphics being missing are indeed a result of the new resolution code.

Return to “Other THPS games modding”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests